Proč squashové kurty ASB ?

Squashové kurty německé společnosti ASB Babinsky charakterizuje důsledná účelnost a preciznost provedení každého detailu. Již 4.000 instalovaných kurtů ve squashových centrech všech světadílů je jedním z hlavních obchodních argumentů. Dnešní výrobky společnosti ASB Babinsky jsou výsledkem dlouholetého projektování, testování i vývoje. Po téměř 30-ti letech existence společnosti patří tato ke špičkám ve svém oboru, což dokládá každoroční udělování certifikátů Světové squashové federace (WSF) a České asociace squashe (ČASQ).

::
Pevnost a dokonalá rovinnost stěn.
Povrch je zpracován stejným materiálem a technologií jako karoserie automobilů, což zajišťuje odpovídající odraz míčku (úhel dopadu míčku se dokonale shoduje s úhlem odrazu) a tím i regulérní a přesnou hru. Konstrukce, ve které je zkombinována preciznost a pevnost hliníkových profilů s tuhostí speciálních desek, ionizovaných nátěrů a žárově sušeného křemičitého písku, je dokonale provedena do každého detailu.

::
Stěny ASB-kurtů jsou kompaktní, bez viditelných spojů. Jsou kryty speciálně vyvinutým nátěrem, který vytváří strukturu zabraňující sklouzávání míče, zejména při zahrání boastů na boční stěnu. Čistícím přípravkem ASB Cleaner je možno stěny velmi dobře vyčistit.

::
Malá hlučnost stěn při hře, za kterou ASB-kurty vděčí zásypu ze žárově sušeného křemičitého písku. Toto je jedno z patentově chráněných konstrukčních řešení.

:: Možnost volby stěnových panelů, která umožňuje reagovat na specifické požadavky investorů:

ASB SYS 100
stěna kurtu je nezávislá na konstrukcích objektu, vhodná zejména jako přední stěna.
technická dokumentace zde>>
ASB SYS 40 velkoplošné panely jsou ideálním řešením pro renovaci zděných kurtů a u novostaveb při včasném konzultování projektu stavby snižují cenu kurtů. technická dokumentace zde>>

::
Hliníková konstrukce zadní skleněné stěny je dostatečně stabilní i při velkoplošných tabulích bezpečnostního skla. Tato konstrukce nevyžaduje seřizování po častých nárazech hráčů.

::
ASB-sportovní podlahy jsou konstruovány na základě dlouholetých zkušeností tak, aby při ideálních vlastnostech pro hru také maximálně šetřily klouby a celý pohybový aparát hráčů. Toho je dosaženo třívrstvým systémem podlahy na dřevěném roštu a gumových podložkách.

::
Použitím pohyblivých stěn, jejichž exkluzivním výrobcem je společnost ASB Babinsky, je možno dosáhnout maximálního využití prostoru, času i vložených investic. ASB Game Court s posuvnými bočními stěnami, ovládanými elektricky nebo mechanicky, umožňuje během velmi krátké doby změnit parametry ze dvou či tří squashových kurtů na kurty pro čtyřhru nebo získat univerzální volnou sportovní plochu, na které je možno provozovat aerobic, volejbal, florball, sálovou kopanou, judo apod. Squashová čtyřhra byla předvedena na British Open 2002 a její oficiální pravidla, jejichž překlad zajistila ČASQ, platí od května 2003.

::
ASB Rainbow Court je vhodným řešením pro zkvalitnění tréninku všech herních dovedností. Trenérům i hráčům slouží k tomuto účelu zpracovaný podrobný manuál. Barevné stěny jsou výhodou i pro trénink špičkových hráčů, jejichž zápasy na nejvyšší úrovni probíhají v barevných skleněných kurtech.

::
ASB Sensitiv Tin, ASB Time Squash, ASB Top Squash jsou nové elektronické doplňky, jimiž se „ASB“ snaží zmodernizovat a zatraktivnit squash pro stále větší okruh zájemců zejména z řad mládeže.

::
ASB-kurty jsou schvalovány komplexně, „ASB“ je jediným světovým výrobcem, který vyvíjí a předkládá ke schválení WSF všechny komponenty kurtů pod vlastním jménem a tím tvoří jejich komplex provázaný společnou konstrukcí i realizací.

:: Český zákazník ušetří min. 30% z prodejní ceny v zahraničí, jelikož od roku 1994 se ASB-kurty vyrábějí a kompletují v česko-německé společnosti ASB-NOSTA, s.r.o. v Novém Jičíně.

:: Do konce roku 2005 bylo instalováno v ČR 125 ASB - kurtů a na Slovensku 22 ASB - kurtů.

:: Přesto, že většina výrobců squashových stěn certifikovaných u WSF má sídlo v USA, je pro nás tato země v posledních létech nejúspěšnějším vývozním teritoriem, jak dokladuje následující seznam:

Squashové kurty ASB na universitách a školách v USA

9 Courts

Proč tedy ASB ?
...
Protože se jedná o produkt špičkové světové úrovně
a Vaše hra bude na kurtech ASB o třídu lepší.